Investičné zlato s hologramom: Nový rozmer bezpečnej investície

Investičné zlato je vždy považované za jeden z najspoľahlivejších spôsobov ochrany majetku, a to najmä v časoch ekonomickej neistoty. Novinkou v tejto oblasti sú švýcarské zlaté slitky s hologramom od rafinérie Argor-Heraeus, ktoré ponúka Zlatovna. Tieto slitky kombinujú tradičnú hodnotu zlata s modernými bezpečnostnými prvkami, čo z nich robí ideálnu voľbu pre dnešných investorov.

Unikátnosť švýcarských slitkov s hologramom

Tieto inovatívne zlaté slitky predstavujú bezpečnú a overenú formu investičného zlata. Každý slitek obsahuje hologram razený priamo do kovu, čo zabraňuje jeho falšovaniu a zvyšuje dôveru v autentičnosť a pôvod investície. Hologram je zárukou, že investícia je skutočne do rýdzeho zlata.

Technológia Kinebar® – synonymum bezpečnosti

Inovácia, ktorá stojí za týmito slitkami, je technológia Kinebar®, chránená obchodná značka spoločnosti UBS. Táto technológia je známa svojím použitím v bezpečnostných dokumentoch, ako sú bankovky a pasy, a teraz prichádza aj do sveta investičného zlata. Kinebar® zvyšuje bezpečnosť slitkov a dodáva im exkluzívny vzhľad.

Investovanie do zlata s hologramom

Hologram na švýcarských zlatých slitkoch je nielen bezpečnostným prvkom, ale aj znakom vysokokvalitnej rafinácie. Táto technológia znamená, že investor nemusí mať obavy o pravosť a kvalitu svojej investície. Navyše, slitky s hologramom nie sú výrazne drahšie ako bežné zlaté slitky, čo ich robí dostupnými pre široké spektrum investorov.

Na Slovensku a v Českej republike distribuuje tieto slitky spoločnosť Zlatovna. V ponuke spoločnosti nájdete širokú škálu týchto bezpečných a overených investičných produktov. Pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivú a bezpečnú formu investície, ponúka investičné zlato od Argor-Heraeus skvelú príležitosť. Investujte do zlata s garanciou a uistite sa, že vaše financie sú bezpečne uložené v kvalitnom a overenom produkte.

Čo je to fulfillment a ako môže pomôcť aj vášmu e-shopu?

Vďaka internetu a tomu, že si ľudia obľúbili online nakupovanie, je oveľa ľahšie ako v minulosti začať predávať (takmer) akýkoľvek tovar. Rovnako sa tak predajcom výrazne zvýšil okruh potenciálnych zákazníkov, keďže tovar môžu poslať prakticky kamkoľvek.

Mať vhodné skladové priestory je dôležité aj pri predaji cez internet

Predaj cez internet však otvoril aj nové otázky ohľadom skladovania tovaru. Pri kamenných predajniach je to totižto jasné, skladové priestory sú ich súčasťou. Pri predaji tovaru výlučne cez internet je však možné skladovať tovar prakticky kdekoľvek, keďže tu nie je „viazanosť“ na predajňu.

Množstvo úspešných e-shopov tak začínalo prakticky z garáže a podobných priestorov aj keď takéto riešenie je naozaj vhodné len na začiatok (a samozrejme, nedá sa využiť pri akomkoľvek tovare). S rastom bude aj pôvodne malý e-shop potrebovať poriadny sklad.

Fulfillment? Čo to je?

Okrem hľadania a zariaďovania vhodných skladových priestorov je tu aj výhodný fulfillment, čo je služba, ktorú ponúkajú niektoré logistické spoločnosti, ktoré majú k dispozícii skladové priestory. O  čom teda fulfillment je?

Keby máme fulfillment opísať jednou vetou, opísali by sme ho ako službu, ktorá vás kompletne zbaví starostí s logistikou. Nezahŕňa totiž „len“ skladovanie tovaru, ale v podstate všetky logistické operácie, ktoré sa pri fungovaní e-shopu dejú.

Začína to teda príjmom tovaru a jeho triedením, čím je vyriešený „vstup“ tovaru. Samozrejmosťou je spomínané skladovanie. Fulfillment však zahŕňa aj „výstup“ tovaru, čiže logistiku spojenú s jeho predajom. Sem patrí spracovanie objednávok, balenie tovaru a jeho expedícia v rámci Slovenska aj do zahraničia. A ani to ešte nie je úplne všetko. Vo fulfillmente je totiž zahrnuté aj riešenie reklamácií.

Zdroj obrázka:

Autor: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Prečo sa nespoliehať na to, že cena zemného plynu klesne?

Hovoríte si, že súčasná panika spojená s vývojom ceny a (ne)dostupnosťou zemného plynu nemôže trvať večne? Áno, tá pravdepodobnosť je vysoká. Avšak aj keby cena zemného plynu klesla na úrovne z prvej polovice roku 2021, stále sa nebude jednať o výhodný zdroj tepla.

Najskôr si ceny z roku 2021 dajme do dlhodobejšieho porovnania. Ceny zemného plynu v tejto dobe boli historicky veľmi nízke a pokles na hodnoty cca 10 – 15 eur/MWh sú veľmi nepravdepodobné. Hneď z niekoľkých dôvodov:

  • Cena zemného plynu v období 2020 – 2021 v Európe bola silne ovplyvnená obavami o ekonomickú situáciu tunajších ekonomík s ohľadom na pandémiu ochorení COVID 19. Podobne klesala napríklad cena ropy, ktorá sa dokonca na krátku dobu ocitla v záporných číslach. tj. producenti ropy platili odberateľom za to, že si od nich ropu kú
  • Rovnako tak, cenu zemného plynu udržiavali na historicky podpriemerných hodnotách stabilné dodávky zo strany Ruska na tzv. spotový trh, pričom na toto sa nemožno v skorých rokoch spoliehať.
  • Záchrana v podobe skvapalneného zemného plynu nie je vôbec lacná tak, ako sa cena tejto komodity aktuálne pohybuje na úrovni 94 – 97 EUR/MWh, v rokoch 2020 – 2021 sa pritom ceny pohybovali okolo 50 EUR/MWh, tj. stále vysoko nad úrovňou cien zemného plynu , na ktoré sme boli zvyknutí.

Vývoj spotovej ceny zemného plynu

Zdroj: www.tradingeconomics.com, data k 8.7.2022

V tejto chvíli možno teda veľmi ťažko hľadať argumenty, prečo by cena zemného plynu mala klesnúť späť k cca 10 – 15 eur/MWh či kamkoľvek k úrovni pod 30 eur/Mwh.

Naopak, pri zemnom plyne hrozí obmedzovanie jeho využívania naprieč Európou tak, ako to teraz môžeme pozorovať v Holandsku či Veľkej Británii.

Z vyššie uvedených dôvodov je vhodné minimálne si zistiť, aké náklady na energie sú spojené s jednotlivými zdrojmi tepla, za týmto účelom Vám poslúži napr. kalkulačka webu tzb-info.cz, v ktorej vychádzajú dlhodobo najvýhodnejšie tepelné čerpadlá, konkrétne tepelné čerpadlá zem/voda, viac informácií o tomto zdroji sa potom dozviete na tejto stránke webe ivt.sk: https://www.ivt.sk/sk/tepelna-cerpadla-zem-voda-plocha. Na rovnakom webe potom nájdete aj stručného sprievodcu výberom tepelného čerpadla pre prípad, že by Vás zaujímala vhodnosť jednotlivých typov tepelných čerpadiel pre Vašu domácnosť.

Zdroj obrázku: Skylines / Shutterstock.com

Musíte mať cez lockdown zatvorenú predajňu? Čas rozbehnúť eshop

Prišlo to, čoho sa majitelia predajní s iným ako základným tovarom báli odkedy začali opäť raketovo stúpať počty pozitívnych prípadov na COVID-19 a nemocnice sa začali zapĺňať do posledného miesta. Lockdown.

Vydávať tovar zákazníkom môžete, ale ako si vyberú z vašej ponuky?

To aj teraz znamená uzatvorenie prevádzok, ktoré nepredávajú tovar, ktorý sa radí medzi základné životné potreby. Niečoho sa však žiť musí. Aspoň, že takéto predaje môžu mať otvorené ako výdajne tovaru.

Ako si však zákazníci vyberú z vašej ponuky? A tu majú výhodu tí, ktorí okrem kamennej predajne majú aj eshop. Zákazníci si tak môžu ponuku pozrieť z pohodlia domova, požadovaný tovar aj objednať a prísť si vyzdvihnúť, čo je povolené. Prípadne si nechať tovar doručiť.

Ak ste doteraz nemali eshop, najlepšia investícia, ktorú tak môžete urobiť, je práve do eshopu. A ak už ho máte, len doteraz ste ho používali veľmi okrajovo, bude to teraz váš hlavný zdroj príjmov. Zároveň máte šancu osloviť aj nových zákazníkov. Potrebujú však váš eshop poznať. A priviesť vám nových zákazníkov, to dokáže dobrý marketing pre eshopy.

Eshop vám môže priviesť aj úplne nových zákazníkov

V drvivej väčšine prípadov, keď ľudia hľadajú nejaký tovar, používajú najpopulárnejší internetový vyhľadávač, Google. To znamená, že reklama Google Ads bude ideálnym spôsobom, ako týchto ľudí osloviť, aby navštívili váš eshop.

A čím lepšie bude cielene reklamy, tým je vyššia šanca, že si niečo aj reálne kúpia. Takúto reklamu totižto môžete presne cieliť na konkrétne skupiny používateľov internetu. Parametre, pomocou ktorých sa dá nastaviť cielenie, sú rozdelené na geografické, demografické, technologické, časové a behaviorálne. Samozrejme, pod každú takúto kategóriu spadá niekoľko rôznych parametrov.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: Jirsak / Shutterstock.com

Investičné rady na rok 2021 – čo radia profesionálni obchodníci?

Investovanie sa v posledných rokoch teší z veľkého boomu – vďaka technologickému pokroku a priaznivým sociálnym i ekonomickým podmienkam dopyt po investíciách rapídne vzrástol a stále rastie.

V kontexte súčasnej situácie u nás i vo svete to platí dvojnásobne. Trhy boli v minulom roku veľmi volatilné a v tomto roku sa dá len ťažko očakávať pokojnejší priebeh. Nie je však žiadnym tajomstvom, že kde je vyššie riziko, tam je tiež väčší potenciál zisku a v dôsledku toho je záujem verejnosti logicky tiež väčší. Žiadnym tajomstvom však nie je ani fakt, že zostať na trhoch konzistentne na ziskovej strane nie je ľahké.

Ak ste napr. dlhodobý investor, ktorý sa zameriava na akciové indexy, situácia je pre vás o niečo priaznivejšia. Akciové indexy totiž v dlhom horizonte stále rastú a ak vydržíte emočný tlak priebežných trhových korekcií, podľa historického vývoja by vás nemalo čakať nič iné, než rozprávkové zhodnotenie. Ak však holdujete skôr krátkemu časovému horizontu a radíte sa tak medzi tzv. traderov (aktívnych obchodníkov na burze), potom chodíte s kožou na trh do väčšej miery a častejšie.

V oboch prípadoch je žiaduce, aby ste na trh vstupovali dobre pripravení. A tou najlepšou prípravou je – ako napokon v každom odbore – štúdium a usilovnosť. Výhodou dnešnej doby je fakt, že máme študijné informácie na dosah ruky vďaka internetu a ďalším technológiám. Behom pár minút sa tak môžete vzdelávať a čerpať informácie od špičky vo svojom odbore. Veľmi často tieto informácie stoja iba váš čas a vyššie zmienenú usilovnosť.

Napr. už v prvom januárovom týždni roku 2021 vyšla séria videí zadarmo s názvom „Investičné rady 2021”, ktorá obsahuje celý rad užitočných rád a tipov od 5 renomovaných českých traderov. Sériu v spolupráci s obchodníkmi pripravil európsky broker XTB, ktorý má lokálne zastúpenie v Čechách aj na Slovensku.

Tešiť sa môžete na veľmi zvučné mená, ako sú napríklad Ondřej Hartman, Patrik Klempár, Tomáš Vobořil a ďalšie. Obchodníci v sérii predstavili svoje osobité prístupy a pohľady na vývoj trhov v roku 2021 a tiež konkrétne obchodné stratégie, ktoré zastávajú. Na svoje si prídu priaznivci Forexu, akcií, indexov, ale aj kryptomien. Zhliadnutie tejto série tak môže byť prvým krokom k vášmu úspešnému obchodovaniu a investovaniu v roku 2021!

CFD – jak do nich investovat?

Hľadáte možnosti, ako zhodnotiť voľné finančné prostriedky? Naskytá sa celý rad rôznych spôsobov od nákupu akcií či komodít až po obstaranie niektorých z mnohých kryptomena. A jednou z tých naozaj zaujímavých alternatív je obchodovanie s CFD kontraktmi. Dosť možno ste o ňom už zahliadli nejakú zmienku na internete, alebo sa vám o ňom zmienil niekto z priateľov či kolegov. Viete ale, ako do CFD investovať?

Čo to ty CFD kontrakty vlastne sú?

CFD kontrakty sú vnorený derivát. To znamená, že nevlastníte žiadne ozajstné aktívum, ktoré môžu predstavovať napríklad akcie alebo komodity. Samotná skratka CFD je zložená z prvých písmen anglického termínu „contracts for différents“, ktorý možno preložiť do slovenčiny ako „kontrakty na vyrovnanie rozdielu“. Pri obchodovaní s CDF kontraktmi teda reálne nič nenakupujete ani nepredávate, ale snažíte sa odhadnúť, či bude cena konkrétnych aktív rast, či sa naopak prepadne.

Ako investovania do CFD kontraktov funguje?

Namiesto toho, aby ste vlastnili akcie konkrétnej firmy či akékoľvek iné aktíva, realizujete čisto špekulatívne investície. A ak sa vám podarí správne odhadnúť trend vývoja, zarábate, bez toho aby ste museli realizovať predaj. Pritom však nezarábate len vo chvíli, keď cena vami zvoleného aktíva rastie; naopak, k zisku sa dopracujete aj v okamihu, keď stráca na hodnote a vy máte nastavenú zodpovedajúcu pozíciu. Nezáleží na faktické cene vybraných aktív, ale len na vašich schopnostiach predpovedať jej vývoj.

U CDF je dôležitá finančná páka

CFD využívajú mechanizmus finančnej páky, čo je mnohými skúsenými investormi chápané ako nemalá výhoda. Môže totiž dôjsť k násobne vyššiemu zisku, na druhej strane však to isté platí aj v prípade straty. Pri využití finančnej páky je požadovaný počiatočný vklad nižšia ako celková hodnota investície. Je teda možné zarobiť nemalú sumu, ale aj prísť o oveľa viac, než ste vložili.

Aké trhy môžu obchodníci s CFD využívať?

S brokerskym domom XTB sa vám otvára možnosť uzatvorenia CFD kontraktov na viac ako 1500 globálnych trhoch. Tie zahŕňajú rôzne triedy aktív, môžete si tak vybrať, či sa vaše investície budú odohrávať na poli akcií, mien a kryptomena, komodít, akciových indexov, prípadne ETF fondov. Svoje investičné portfólio samozrejme môžete zložiť z CFD rôznych typov. Diverzifikácia vám poskytne väčšiu pravdepodobnosť úspechu a tiež zvýši váš pôžitok z investovania.

Ako začať s CFD?

Skvelou voľbou pre začiatočníkov i pokročilých je XTB brokerský dom. Ponúka ocenenú platformu xStation a MT4, páku až 1: 300, nízke spready od 0,2 pipu a nepretržitú zákaznícku podporu. Založenie demo účtu je úplne zadarmo. A navyše sú pre vás pripravené webináre, z ktorých môžete naštudovať všetko potrebné pre úspešný štart.

 

Obchodování na burze vám může přinést značné výnosy

Každý obchodník by se měl průběžně zajímat o to, jakým způsobem nejlépe vydělávat peníze. I když se mu ve stávajícím obchodování daří, neměl by usínat na vavřínech a zajímat se o novinky na trhu financí. Je tak mnohem pravděpodobnější, že půjde s dobou, bude vydělávat nejlepším a nejvýhodnějším způsobem a bude i nadále úspěšný.

V současné době se mnoho nových i letitých obchodníků zajímá o obchodování na burze. Rozdělujeme jej na dva druhy, a to burzy s cennými papíry (dluhopisy, akcie) a burzy s futures (měny, akcie, komodity, indexy…). Na každé burze se vám může podařit vydělat hezkou částku peněz, ovšem začátky mohou být krušné. Je totiž nutné naučit se na burze nejdříve pohybovat, rozumět jí, až poté se pustit do větších obchodů.

Začátky na burze

Na začátku je např. důležité založit si demo účet a začít obchodováním CFD. V takovém případě nic neriskujete, jen se učíte. Prostřednictvím něj postupně zjistíte, jak na burze investovat, jak vše chodí a začne se vám dařit.

Abyste mohli obchodovat na burze, budete potřebovat vstupní kapitál alespoň v řádu statisíců korun. Také si budete muset najít brokera, který pomáhá s vykonáváním příkazů, otevírá pozice koupit, prodat atd. Také se připravte na poplatky brokerovi.

Kdybyste chtěli na burze s cennými papíry obchodovat přímo, je nutné zařídit si platnou licenci a členství na burze. Není to jednoduché, ale ani nemožné. Budete potřebovat licence pro všechny burzy, kde si přejete později obchodovat. U nás je možné využít Burzu cenných papírů Praha, a.s.

Nejvýznamnější burza u nás

Hlavní trh s akciemi u nás provozuje Pražská burza. Setkává se tady nabídka s poptávkou, úmysl koupit a prodat. Podle investičního nástroje, s čím se na burze obchoduje, máme burzy akciové, derivátové, dluhopisové, opční a plodinové. Pražská patří do první skupiny.

Zdokonalte se v obchodování na burze a staňte se úspěšným obchodníkem, uvidíte, že úspěch vás bude nabíjet a motivovat ke zdokonalování se. Burza přináší mnohé zážitky, které se vám budou jistě líbit.

 

 

Žijete z výplaty do výplaty? Tieto tipy vám pomôžu, ako mesačne ušetriť zopár €

Čakáte na deň výplaty ako na spásu? Máte problém odložiť čo i len 30 €? Poďte sa pozrieť, ako môžete zlepšiť svoju situáciu v priebehu pár týždňov.

(zdroj: https://pixabay.com/sk/peniaze-dol%C3%A1r-centov-eura-eurocent-837376/)

 

Pokiaľ sa hrozíte toho, že sa vám pokazí práčka alebo budete musieť zaplatiť u zubára za ošetrenie, niečo robíte pri svojom hospodárení s financiami veľmi zle. Väčšina ľudí pritom robí stále tie isté chyby, ktoré ich pripravia o možnosť odkladania úspor a výsledkom býva dlhová špirála, z ktorej sa len veľmi ťažko uniká. Držte sa teda nasledovných zásad:

1. Nakupujte vždy plánovane a uprednostnite výhodné balenia

Väčšina ľudí nakupuje živelne a emocionálne. Obchodné domy sa tomu prispôsobujú a dokonca svoj sortiment rozložia tak, aby ste pri nákupe základných potravín prešli celým obchodom.

Riešenie? Nákupy si plánujte, kupujte cenovo výhodné väčšie balenia a správajte sa racionálne.

2. Ak sa dá, zmeňte dodávateľa energií, telefónneho operátora aj banku

Ušetriť takmer okamžite môžete aj zmenou niektorých produktov a služieb. Ak ešte stále nemáte účet bez poplatku, využite niektorý z bežných účtov nízkonákladových a menších bánk.

Ušetriť môžete aj zmenou telefónneho operátora a tiež zmenou dodávateľa elektrickej energie alebo plynu – alternatívni dodávatelia majú obvykle nižšie ceny, než tí „najväčší“.

3. Najprv si peniaze odložte a až zo zvyšku hospodárte

Ak chcete niečo mesačne ušetriť a sporiť si, musíte okrem šetrenia zmeniť aj svoj prístup k financiám. Namiesto toho, aby ste najprv míňali peniaze a na konci mesiaca sa pokúsili niečo odložiť, spravte to naopak.

Na úvod si odložte napríklad 20 € a zo zvyšku hospodárte. Ak vám niečo ostane, odložte aj to a nabudúce si odložte vyššiu sumu.

4. Využívajte viac MHD a cestujte menej autom

Ruku na srdce: dnes je úplne bežné vidieť na cestách autá s jediným človekom vo vnútri. Naozaj musíte na každú cestu vyťahovať svoje auto a míňať peniaze na palivo?

Určite nie! Objavte aj čaro MHD, najmä z finančného hľadiska. Uvidíte, že aj tu viete ušetriť zaujímavú sumu.

5. Zrušte kreditky aj kontokorent

Máte kreditnú kartu alebo povolené prečerpanie k účtu? Zrušte si ich. Samozrejme, doplaťte si predtým ešte všetky dlhy, ktoré na kreditke a kontokorente máte a môžete začať s čistým štítom.

Len pre zaujímavosť, aby ste vedeli, prečo vám toto radíme: viete o tom, že na väčšine kreditiek aj kontokorentov je bežný úrok aj cez 20 % ročne? Omnoho, omnoho viac, než napríklad na spotrebnom úvere.

6. Nekupujte si noviny, všetko je online

Ešte stále patríte medzi ľudí, ktorí sa nezaobídu bez klasických tlačených novín? Možno je to chvályhodná činnosť, ktorou si udržiavate svoje staré „zvyky“, ale ide to riadne do peňazí.

Najlepšie, čo môžete spraviť, je na tlačenú formu novín zabudnúť úplne. Všetko nájdete online a ak chcete podporiť svoje obľúbené periodikum, môžete tak spraviť napríklad online prístupom do platených sekcií.

7. Už žiadne nevýhodné nebankové úvery

Nebankové pôžičky sa hodia spravidla na nečakané výdaje a ak nemáte po ruke hotovosť. Dnes je síce moderné „žiť na dlh“, ale nemali by ste to preháňať.

Všeobecne platí, že na splátky všetkých úverov by malo ísť z vašich príjmov najviac 30 %. Ak ste už za touto hranicou, rozhodne si už ďalšie úvery neberte.

8. Refinancujte, oplatí sa to

Pokiaľ už máte nejaké úvery, určite zvážte možnosť ich refinancovania. Ide o jednoduchý proces, kedy sa novou pôžičkou splatí tá stará, menej výhodná.

Vďaka refinancovaniu je možné niekedy ušetriť aj tretinu pôvodnej výšky splátky, čo vám umožní odložiť si mesačne zaujímavú sumu na sporenie.

9. Porovnávajte, najmä pôžičky a úvery

Ak by ste mali záujem o refinancovanie či nový výhodný úver, porovnanie všetkých dostupných úverov, vrátane refinančných pôžičiek, je nevyhnutné. Môžete na to využiť služby špeciálnych online portálov, dobrým príkladom je web Hyperfinancie.

Pod jednou strechou nájdete desiatky rozličných úverov a môžete o ne dokonca aj požiadať z pohodlia domova. Výhodnejšie splátky sú tak oveľa bližšie, ako si myslíte.

Ako fungujú daňové raje?

Pojmom offshore sa okrem iného označuje aj ideálny vietor pre surferov. Slovo však nie je neznáme ani tým, ktorí sa snažia obratne surfovať na vlnách financií. O offshore krajinách ste možno počuli aj vy. Hovorí sa im aj daňové raje.

 

Offshore

Seychely, Belize, Svätý Vincent a Grenadíny, Panama či Britské panenské ostrovy – to sú nie len tropické dovolenkové destinácie ale aj krajiny, ktoré sa vďaka svojej legislatíve zaraďujú k tzv. daňovým rajom. Právny systém týchto krajín je nastavený tak, že láka podnikateľov z celého sveta na výhodné podmienky najmä v oblasti zdanenia. Výška daní tu je zväčša nulová, platia sa akurát ročné licenčné poplatky. To umožňuje firmám dosahovať legálnym spôsobom daňovú optimalizáciu a ekonomickejšie fungovanie.

 

Onshore

Ďalším pojmom, s ktorým je možné sa v tejto problematike stretnúť, sú onshore krajiny alebo onshore spoločnosti. V prípade krajín rozhodne nejde o daňové raje s nulovou daňovou sadzbou. Ich právny aj ekonomický systém je celkom bežný, akurát firmám poskytuje isté výhody. Offshore Cyprus bol známy najmä pred vstupom krajiny do EÚ, po roku 2004 sa však štát zaradil ku klasickým onshore krajinám. Lákadlom je najmä 19% DPH, daň z príjmu na úrovni 12,5% či väčší výber nákladových položiek, ktoré je možno zaúčtovať.

 

Bude Británia onshore aj po brexite?

Ďalšou zo zaujímavých onshore krajín je napríklad Veľká Británia. Právny systém ostrovného štátu umožňuje rýchle založenie onshore spoločnosti – Veľká Británia ho umožňuje v priebehu 2 dní od dodania potrebných dokumentov, naviac s minimálnym kapitálom na úrovni jednej libry. Na základe niekoľkých zmlúv je tu tiež zamedzené dvojité zdanenie. Z dlhodobého hľadiska hovorí pre Britániu aj vysoká ekonomická stabilita, ktorú si che krajina logicky udržať aj po brexite – vystúpení z EÚ. Deklarovala to samotná Kráľovná Alžbeta II snahou o zlepšenie systému verejných financií, nízkych daní, investícií do školstva a zníženia platových rozdielov medzi mužmi a ženami.

Oplatí sa investovať do zlata?

Drobní aj väčšie investori hľadajú nové možnosti, kam vložiť svoje úspory tak, aby došlo k ich zhodnotenie, alebo si aspoň zaistili, že vplyvom inflácie alebo iné faktory nedôjde k znehodnoteniu finančných prostriedkov. Veľmi dobrým riešením je z tohto pohľadu investície do zlata. Investičné zlato, či už vo forme zlatých zliatkov alebo mincí, je pre investorov výhodné hneď z niekoľkých dôvodov.

Uchovávateľ hodnoty peňazí

V prvom rade slúži investičné zlato na uchovanie hodnoty peňazí. Kým papierové peniaze, ktoré máte uložené v banke, sú postupom času znehodnocované tým, ako dochádza k inflácii, u zlata toto nehrozí. Jednoducho sa dá povedať, že nech už je ekonomika v akomkoľvek stave, za investičné zlato dostanete vždy približne rovnakú sumu (respektíve hodnotu).

Investičné zlato nepodlieha DPH

Okrem funkcie uchovávateľa hodnoty sú však zlaté zliatky a mince výhodné aj v tom, že ste ako investori pri ich nákupe oslobodení od dane. Oslobodenie od dane je v tomto prípade dané zo zákona. Ten napokon priamo definuje, čo možno považovať za investičné zlato.

Aj investičné zlato môže zhodnotiť vaše peniaze

Oplatí sa teda investovať v dnešnej dobe do zlata? Určite áno. Stačí si len uvedomiť, že cena zlata išla v posledných rokoch výrazne nahor. Investícia je tak aj celkom výhodná z hľadiska zhodnotenie peňazí, čo ale v prípade zlata nie je spravidla prvotným účelom. Zlato je výhodné predovšetkým vďaka svojej stabilnej hodnote, v prípade snahy o čo najväčší zisk sa dajú nájsť mnohé iné investičné príležitosti.

Jednoduchý nákup investičného zlata

Investičné zlato sa oplatí aj z toho dôvodu, že je veľmi ľahko dostupné. V súčasnej dobe existujú špecializované kamennej a hlavne aj internetové obchody, kde je obstaranie tejto investičnej komodity veľmi ľahké, pohodlné a rýchle. To isté potom platí aj pre prípadný predaj investičného zlata. Vždy je však dobré sledovať vývoj ceny zlata pred tým, než sa rozhodnete k jeho kúpu alebo predaj.